Národná správa o kultúrnej politike Slovenskej republiky - kol. autorov (Ministerstvo kultúry SR, 2003)
Komplexný dokument slúžiaci ako základná informácia o histórii, aktuálnom stave aj o podmienkach a možnostiach ďalšieho rozvoja kultúrnej politiky na Slovensku. Cieľom správy je opísať východiská kultúrnej politiky na Slovensku, vyhodnotiť jej súčasný stav a pomenovať trendy a ďalšie smerovanie kultúrnej politiky.