Národná správa o kultúrnej politike Slovenskej republiky - kol. autorov (Bratislava Ministerstvo kultúry SR, 2003)
Komplexný dokument slúžiaci ako základná informácia o histórii, aktuálnom stave aj o podmienkach a možnostiach ďalšieho rozvoja kultúrnej politiky na Slovensku. Cieľom správy je opísať východiská kultúrnej politiky na Slovensku, vyhodnotiť jej súčasný stav a pomenovať trendy a ďalšie smerovanie kultúrnej politiky.
Keywords: slovenská literatúra; kultúra; kultúrna politika; kultúrne hodnoty; divadlo; hudba; literatúra; výtvarné umenie; architektúra; kinematografia; médiá; pamiatková starostlivosť; múzeá; knižnice; archívy; ľudové umenie; náboženstvá; odborné publikácie