1. Prvá kniha Mezzarthys - Molitor, Muška; Molitor, Igor (Bratislava Ikar, 2005)
Príbeh sa odohráva na dvoch kontinentoch, ktoré v pradávnej minulosti tvorili jeden celok. Pred tisíckami rokov však Zamykač času pevninu oddelil na dva kontinenty. V jednej z nich, Mezzarthys, sa uchovali prastaré čarodejné schopnosti, okrem ľudí je osídlená duchmi a nadprirodzenými bytosťami, čas tu plynie pomalšie. Druhý kontinent, Krajina Drakov, je naša súčasná civilizácia. Najlepšiemu čarodejníkovi z Mezzarthys sa podarilo otvoriť časopriestorové tunely do Krajiny Drakov. Vtedy čarodejnica Attanai v detskom veku ušla do Krajiny Drakov. Založila si tu rodinu, z ktorej jej zostala vnučka. Attanai ju pošle do Mezzarthys k svojím sestrám, mocným čarodejniciam. Zlá čarodejnica Hissatam totiž chce jej vnučku využiť na získanie moci v Mezzarthys. Podľa prastarých predpovedí môže čarodejnici k prevzatiu vlády dopomôcť dieťa... Dievča si v novej krajine musí zvykať na nové príbuzné, odlišnú civilizáciu a orientovať sa v silách dobra a zla. Aby ju Hissatam nevypátrala, musí sa maskovať, nikto nesmie poznať jej me
no, preto je pre všetkých iba Dievčatko.
Keywords: príbehy o deťoch; dobrodružné romány; fantastické príbehy; pre čitateľov od 11 rokov; slovenská literatúra; Dievčatko z krajiny drakov