Podivuhodné príbehy našich slov - Pavlovič, Jozef slovenský autor 13. júna 1934 (Vydavateľstvo Matice slovenskej, 2004)
Knižka pre deti s podtitulom Príručka pre mladých mudrlantov je jedinečnou pomôckou pre všetkých mladých (no nielen mladých) zvedavcov, pátračov a bádateľov. Vykresľuje históriu slov, rozpráva často neuveriteľné príbehy vzniku slov, pričom slovíčka spája aj so zaujímavými príhodami.