Slovenský spev vtákov - Moravčík, Štefan slovenský básnik, prozaik, esejista a prekladateľ 22. decembra 1943; Moravčíková, Dana (Bratislava Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2001)
Slovenčina ako kodifikovaný spisovný jazyk moderného národa má v týchto časoch približne stopäťdesiat rokov. A nepoznáme ju. Rodný jazyk, národný jazyk, materinská reč je fenomén, ktorý možno porovnať so všetkými ostatnými javmi definujú kultúru. Kniha kladie dôraz na samotné texty rozličných slovenských básnikov a spisovateľov z rôznych časových období (jazykolamy, verše, texty v nárečiach, atd.)...
Keywords: slovenská literatúra; výchova a vzdelávanie; literatúra pre deti; slovenská poézia; slovenčina; slovné hračky; nárečia; didaktika vyučovacích predmetov -- slovenský jazyk a literatúra; populárno-náučné publikácie