Panoráma slovenskej literatúry : Literárne dejiny od realizmu po rok 1945. 2. - kol. autorov (SPN, 2005)
Literárne dejiny zachytávajú zakladajúcu generáciu realizmu na ktorú naväzujú predstavitelia slovenskej moderny až po medzivojnové obdobie, obohatené katolíckou modernou končiace drámou v kritických rokoch (1935-1945).