Rodinná encyklopédia zdravia - Abrahams, Peter; Semaková, Silvia (Praha Ottovo nakladatelství, s.r.o. - Cesty, 2005)
Moderná komunikačná technika spôsobila najmä s nástupom internetu informačnú explóziu. Odrazu má laická verejnosť naporúdzi obrovské množstvo webových stránok venovaných otázkam zdravia i chorôb. Neprestali vychádzať ani klasické, rokmi osvedčené odborné časopisy, knihy a encyklopédie, veľmi obľúbené sú i televízne programy a multimediálne formáty s podrobnými údajmi prakticky o všetkom, čo s chorobami súvisí. Toľké množstvo informácií však môže aj odstrašiť. O to dôležitejšie je preto vedieť, že sú príručky, na ktoré sa dá spoľahnúť, ktoré sú aktuálne, presné a tvorili ich odborníci s dostatočnými skúsenosťami a bohatými vedomosťami.
Keywords: anglická literatúra; zdravoveda; zdravie; ľudské telo; choroby; prevencia chorôb; populárno-náučné publikácie