Norimberský deník - Gilbert, Gustave M 30. september 1911 – 6. február 1977 (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1966)
Zápisky bývalého súdneho psychológa pri Norimberskom procese s nacistickými vojnovými zločincami. Mal voľný prístup k väzňom, sledoval ich reakcie nielen v súdnej sieni, ale aj v samote ciel....