Norimberský deník - Gilbert, Gustave M 30. september 1911 – 6. február 1977; Bartošová, Blanka (Vydavateľstvo politickej literatúry Bratislava, 1966)
Zápisky bývalého súdneho psychológa pri Norimberskom procese s nacistickými vojnovými zločincami. Mal voľný prístup k väzňom, sledoval ich reakcie nielen v súdnej sieni, ale aj v samote ciel....
Keywords: americká literatúra; svetové dejiny; 2. svetová vojna; vojnové zločiny; vojnoví zločinci; norimberský proces -- 1945-1946; literatúra faktu