Oravské chodníčky - Habovštiak, Anton slovenský spisovateľ 24. septembra 1924 - 14. apríla 2004 (Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2004)
Oravské chodníčky sú inšpirované autorovými reminiscenciami na jeho rodný dom i na prírodu a spôsob života v jeho rodisku a v oravskom regióne. V majstrovsky štylizovaných opisoch, vychádzajúcich z podrobného poznania dobovej materiálnej a duchovnej kultúry, dotýka sa aj charakteru reálií a života v iných slovenských krajoch.