Čo je to evolúcia - Mayr, Ernst popredný americký evolučný biológ 5. júla 1904 - 3. februára 2005 (Majstri vied, 2004)
Pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o evolučnej biológii. Jeden z najznámejších evolučných biológov 20.storočia, Ernst Mayr, sa vo veľkej miere zaslúžil o modernú syntézu genetiky a evolučnej teórie. V knihe autor prináša zanietenú obranu darvinovského chápania biologických javov a jednoduchým a prístupným štýlom vysvetľuje súčasné názory na evolúciu.