Tornáda - Allaby, Michael (Mega menu, 2003)
Hoci v našich zemepisných šírkach sa tornáda nevyskytujú tak často ako v Severnej Amerike, nie sú celkom neznáme. Knižka sa okrem tohto veľkolepého meteorologického javu venuje aj prozaickejším javom spojeným s počasím a jeho vývinom. Dozvieme sa o tom, ako vznikajú vetry, čo spôsobuje zrážky – od prudkých dažďov a búrok spojených so záplavami až po snehovú fujavicu – čo je polárna žiara, ale aj to, ako pracujú meteorológovia a čo nám hrozí pri neustálom znečisťovaní vzduchu exhalátmi.