Estetická výchova pre stredné školy - kol. autorov (Bratislava SPN, 2001)
Kniha je určená mladým ľuďom, ktorí sa nachádzajú vo veku, keď ešte nemajú veľa skúseností s poznávaním krásy v rôznych formách. Mala by im pomôcť sformovať si vlastný názor a doplniť ich predstavy o krásach a o živote bohatom na zážitky. Krása je koncentrovaná v umení, je možné naučiť sa ju hľadať a vnímať prostredníctvom kultúrneho dedičstva našich predkov a tak motivovať k vlastnej estetickej činnosti.
Keywords: slovenská literatúra; estetická výchova; umenie -- .../20. stor; umelecké smery; ľudová kultúra; fotografia; film; učebnice stredných škôl