Vezírova spravodlivosť. 1/3 - Jacq, Christian francúzsk autor, archeológ a egyptológ 28. apríla 1947 (IRIS - Milan Štefanko, 2002)
Záverečná časť trilógie, ktorá zachytáva neveľký časový úsek vlády Ramzesa Veľkého. Z mladého sudcu Pasera sa stal egyptský vezír. Funkcia najvyššieho sudcu však vôbec nie je ľahká, ak ju vykonáva človek spravodlivý, čestný a nepodplatiteľný, ktorý sa rozhodne ostať po Ramzesovom boku aj vtedy, keď sa už všetko zdá stratené a faraónov trón sa rúca. Zlo má korene všade, lenže Paser vo svojom poslednom boji nie je sám.