Príbeh filozofie - Zimmer, Robert (Slovart s.r.o, 2005)
Utvárali dejiny a udomácnili sa vo svetových knižniciach - väčšinou ich však málokto číta - klasické diela filozofie, ako je napríklad Kantova Kritika čistého rozumu alebo Nietzscheho Tak vravel Zarathustra. Robert Zimmer, vzdelaním filozof, sa ujal týchto dôležitých kníh a spracoval ich prístupným spôsobom. V krátkych prehľadoch uvádza čitateľa do priestoru 16 významných diel v dejinách filozofie, začínajúc Platónovým Štátom a končiac Rawlsovou Teóriou spravodlivosti. Predstavuje základnú myšlienku každého diela, opisuje rámec jeho vzniku a objasňuje jeho súvislosť so životom a myslením autora. Je to rovnako zábavná, ako aj informatívna cesta za filozofickým vzdelaním.