Atlas sveta pre školákov - Steele, Philip; Lacika, Ján (Bratislava SPN - Mladé letá, 2004)
Atlas sveta pre školákov je výborná praktická príručka, vhodná na použitie v škole i doma. Autor Philip Steele, uznávaný odborník v tejto oblasti, zostavil niekoľko atlasov a zemepisných encyklopédií, ktoré vyšli vo Veľkej Británii i v mnohých ďalších krajinách. Na spracovaní slovenského vydania sa podieľali odborníci z Geografického ústavu SAV.
Keywords: anglická literatúra; literatúra pre deti; geografia; atlasy -- svet; mapy; Zem; kontinenty; svetadiely; pre čitateľov od 9 rokov; Amerika; Európa; Ázia; Afrika; Oceánia; polárne oblasti; populárno-náučné publikácie; atlasy