Paronymický slovník - Škvareninová, Oľga (SPN, 1999)
Vetička ľ vatička ľ vecička ľ vestička ľ vetvička ľ vežička. Mladnúť ľ chladnúť ľ sladnúť. Tieto slová majú rozdielny význam a podobnú zvukovú realizáciu. Nazývame ich paronymá. Umožňujú nám vyjadrovať sa hravo, uvoľnene, pôsobivo. Paronymický slovník je určený tým, ktorí pracujú s textom ľ básnikom, prekladateľom, pedagógom, tvorcom reklamných sloganov, krížoviek, slovných hádaniek, hlavolamov a jazykolamov i všetkým tým, ktorých zaujíma náš jazyk. Skladá sa z dvoch častí. V prvej, teoretickej časti sa vysvetľuje pojem paronymia. Druhá, slovníková časť obsahuje 12 000 abecedne usporiadaných paronymických jednotiek.