Miazga života - Schuryová, Gudrun (Kalligram, 2004)
Gudrun Schuryová, profesorka literatúry, sleduje stopy krvi v náboženstve aj mytológii, v umení a bežnom živote: od mafiánskych zvyklostí cez Snehulienku, legendy o upíroch, cez Starý zákon až po Červený kríž.