Nebezpečný muž - Macháčová, Adriana slovenská autorka 24. januára 1966 (Emma love, 2014)
Sestra hlavnej hrdinky Lýdie Ema z útlej knižky Nebezpečný muž je presne takáto. Ema je žena, ktorá ma rozčuľovala ešte skôr, ako sa vôbec objavila na scéne. Ema a Lýdia sú dve odlišné sestry, ktoré spája jedno. Presnejšie - jeden. Muž Hubert, s ktorým Lýdia chodila a plánovala svadbu, vzala si ho však napokon Ema. Sestre ho celkom jednoducho prebrala. Koho naozaj, ale naozaj poznáme? Často ani sami seba nie a v živote sa môže stať naozaj všeličo. Veď koľkokrát v priemere platí posvätné "až kým nás smrť nerozdelí" skutočne až tak dlho? Len sa dobre obzrite okolo seba... Ema prebrala sestre partnera. Aj sa za neho vydala. V manželstve však šťastná nebola a ja som si hovorila "no a čo, však k-a-r-m-a". Všetko, čo v živote urobíme, sa nám vráti v takej či onakej forme. A za lásku sa láskou neopláca, haló, nežijeme v rozprávke.