Ako robiť kvalitatívny výskum - Silverman, David; Štulrajter, Martin (Bratislava Ikar, a.s., 2005)
Kniha sa zakladá na autorových úspešných kurzoch a úvodných výskumných workshopoch. David Silverman názorne ukazuje, že remeselné zručnosti kvalitatívneho výskumu sa naučíte najlepšie uplatnením teoretických poznatkov o rôznych metodológiách v praxi. Na každú fázu výskumného procesu uvádza príklady a doplňujúce cvičenia na overenie si poznatkov a rozvoj praktických zručností. Príručka je plná prípadových štúdií a príkladov skúseností študentov "z terénu". Dobrou pomôckou sú aj prehľady, zhrnutia kľúčových zručností a slovník pojmov. Autor poskytuje praktické odporúčania týkajúce sa týchto kľúčových problémov a stratégií: ako zúžiť výskumnú tému a definovať "originalitu" ako viesť výskumný denník a písať výskumnú správu ako prezentovať výskum pred rozdielnym publikom.
Keywords: anglická literatúra; vedecký výskum; výskumné metódy; kvantitatívny výskum; vedecká metodológia; vedecká práca; odborné publikácie