Živý svet - Zvieratá - Čeman,Róbert (Bratislava MAPA Slovakia, 2001)
Popri informáciách o rekordoch z ríše zvierat vám kniha poskytne ucelený pohľad na pestré zloženie živočíšstva našej Zeme a zároveň načrtne jeho vzťah k prostrediu nielen v súčasnosti, ale aj v čase, keď sa vyvíjalo.
Kniha je určená pre každého, kto sa zaujíma o prírodopis, biológiu a geografiu.
Keywords: slovenská literatúra; živočíchy -- rekordy; biológia -- zvieratá; život na Zemi -- "-"/"20"; populárno-náučné publikácie