Slovenská absurdná dráma - Mistrík, Miloš (Veda, 2002)
V centre pozornosti najnovšieho teatrologického diela autora, ktorý je slovenským divadelným vedcom s medzinárodným renomé, je existencia absurdnej drámy v našich divadelných podmienkach. Autor v ňom mapuje najrozmanitejšie aspekty, ktoré podnietili, sprevádzali a mali vplyv na tvorbu diel absurdnej dramatiky v národných reláciách od druhej polovici 20. storočia po súčasnosť.