Základy kresby a maľby - Reyna, Rudy de (Svojtka & Co., s.r.o, 2005)
Nestarnúca publikácia anglického maliara a kresliča Rudy de Reyna. Podrobným a názorným spôsobom skúseného pedagóga vysvetľuje kniha vo svojich 28 samostatných cvičeniach prístup k začiatkom tvorby a efektívny spôsob osvojenia si výtvarných techník. Postupným zobrazovaním prípadových štúdií sa čitateľ približuje k svojej predstave a kniha sa mu stáva užitočným pomocníkom.