Základy kresby a maľby - Reyna, Rudy de; Tkáčiková, Lucia (Bratislava Svojtka & Co., s.r.o., 2005)
Nestarnúca publikácia anglického maliara a kresliča Rudy de Reyna. Podrobným a názorným spôsobom skúseného pedagóga vysvetľuje kniha vo svojich 28 samostatných cvičeniach prístup k začiatkom tvorby a efektívny spôsob osvojenia si výtvarných techník. Postupným zobrazovaním prípadových štúdií sa čitateľ približuje k svojej predstave a kniha sa mu stáva užitočným pomocníkom.
Obrys - Perspektíva - Svetlo a tieň - Kompozícia - Odtiene - Zátišie - Krajinomaľba - Ľudská postava - Ruky a nohy - Hlavy a tváre - Deti - Uhlík - Vodové farby - Technika gvašu - Akrylové farby - Tuš
Keywords: anglická literatúra; kresba -- základy; maľba -- základy; techniky kresby; techniky maľby; druhy farieb; príručky; odborné publikácie