Princeta a kapitán - Bondouxová, Anne-Laure (Perfekt, 2005)
Pätnásťročná princeta Malva, zákonitá dedička galnícijského trónu, mimoriadne vzdelaná a sčítaná dievčina, sa má vydať proti svojej vôli. Ona však chce sama rozhodovať o svojom živote, preto sa rozhodne utiecť. Búrka zaženie jej loď ďaleko na východ k bojovým kočovným kmeňom. Prežíva úžasné dobrodružstvá a s neuveriteľnou vytrvalosťou a húževnatosťou prekonáva všetky prekážky. Cestu jej skríži odvážny kapitán Orfeus, do ktorého sa zaľúbi... Hlavní hrdinovia spolu s ďalšími piatimi členmi posádky sa musia podrobiť mnohým zaťažkávacím skúškam, v ktorých spoznávajú cenu pravého priateľstva a nachádzajú zmysel života. Ich cesta pripomína bájnu odyseovskú dobrodužnú plavbu antickým svetom a upúta každého čitateľa.