Čo je to farba? - Démuth, Andrej (Bratislava IRIS - Milan Štefanko, 2005)
Táto kniha nám podáva historicko-psychologicko-filozofické autorovo vnímanie farieb. Dielo je rozdelené do jednotlivých kapitol a podkapitol s rozsiahlym materiálom , registrom, odkazmi na odporúčanú literatúru, ako i zdrojmi poznatkov. Graficky pôsobivá obrazová príloha dotvára tento komplexný celok. Práca je súborom poznatkov z rôznych disciplín, ako je psychológia, filozofia, teória poznania, fyziológia vnímania, estetika, atď. Andrej Démuth ju zasadzuje do adekvátnych historických súvislostí.
Keywords: slovenská literatúra; psychológia; zmyslové vnímanie; farby; komunikácia -- vizuálna; teória poznania; estetika; odborné publikácie