Antikrist - Nietzsche, Friedrich filozof 15.10.1844 - 25.8.1900 (IRIS - Milan Štefanko, 2003)
Klasické dielo filozofickej literatúry. Kritika náboženstva, založená na princípoch nemeckej "filozofie života". Kritika nie je ani tak cieľom racionálnej argumentácie alebo nebodaj vyvracania náboženstva, ale predmet psychologickej analýzy.