Antikrist - Nietzsche, Friedrich filozof 15.10.1844 - 25.8.1900; Škoda, Rastislav (Bratislava IRIS - Milan Štefanko, 2003)
Klasické dielo filozofickej literatúry. Kritika náboženstva, založená na princípoch nemeckej "filozofie života". Kritika nie je ani tak cieľom racionálnej argumentácie alebo nebodaj vyvracania náboženstva, ale predmet psychologickej analýzy.
Nietzscheho kritika spoločenskej morálky naberá v priebehu jeho diela čoraz viac formu celkovej kritiky prítomnosti a mieri najmä na determinovanú formu náboženstva, na súčasné kresťanstvo, vrcholí v knihe Antikrist.
Keywords: Nietzsche, Friedrich -- filozof -- 15.10.1844 - 25.8.1900 -- Nemecko; nemecká literatúra; nemecká filozofia; filozofia -- osobnosti; ateizmus; kresťanstvo; filozofia života; Nemecko; odborné publikácie