Dvanásť cisárov - Grant, Michael (Slovart s.r.o, 2005)
Od Júlia Caesara cez Tibéria, Caligulu Vittelia až po Vespasiana či Domitiana, ich doba, spôsob života aj vlády, to všetko je predmetom pútavo napísanej publikácie známeho autora Michaela Granta. Pri spracúvaní tejto čitateľsky obľúbenej témy autor vychádzal z historických prameňov, písomných i archeologických, a dokázal ponúknuť udalosti starovekého sveta napísané živým jazykom súčasníkov.