Slovník cudzích slov - Kraus, Jiří (SPN - Mladé letá, 2005)
Druhé, zrevidované a doplnené vydanie akademického Slovníka cudzích slov obsahuje vyše 100 000 významov v súčasnosti používaných cudzích slov, citátových spojení, skratiek a značiek cudzieho pôvodu. Autori v tomto vydaní doplnili slová a výrazy z rôznych oblastí, spresnili výklad niektorých slov, pridali nové významy k už existujúcim slovám. Vybraná aktuálna slovná zásoba používateľovi zaručuje dobrú orientáciu v základných vedných odboroch, v technike a umení, v cudzích reáliách a v ďalších oblastiach spoločenského života.