1. Akcia žltý drak - Press, Julian 1960-; Herková, Elena (Ružomberok EPOS, s.r.o., 2002)
Okrem veľkej záľuby v pelendrekových dobrotách majú Lars, Leo, Filip, Drobec a Karolína spoločné ešte niečo - šiesty zmysel pre zvláštne udalosti, ktoré si vyžadujú detektívnu vynachádzavosť. Na stránkach tejto knihy nájde čitateľ údaje, ktoré mu môžu pomôcť rozlúštiť osem záhadných prípadov. Na každej strane nájde jednu otázku. Ak na ňu správne odpovie, získa 1 bod. Detektívne schopnosti vyhodnotí záverečný test!
Keywords: Pelendreková banda; nemecká literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; interaktívne knihy; pre čitateľov od 8 rokov