Operácia zlaté žezlo 2. - Press, Julian; Juríčková, Viera (Ružomberok EPOS, s.r.o., 2003)
Dobrodružstvá Pelendrekovej bandy pokračujú. Opäť sa totiž spoločne, posilnení pelendrekovými dobrotami, vydajú po stopách riadne zamotaných detektívnych prípadov a čitateľ im pri riešení môže pomôcť. Stačí, ak bude pozorne čítať, vnímavo prezerať obrázky a rozmýšlať.
Keywords: Pelendreková banda; nemecká literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné romány; interaktívne knihy; pre čitateľov od 8 rokov