Čarodejná metla - Nortonová, Mary (SPN - Mladé letá, 2003)
Kde bolo, tam bolo, boli raz tri deti a tie sa cez leto zoznámili so slečnou Princeovou. Pomohli jej, keď spadla a vytkla si členok - lenže nie je to obyčajná slečna, hoci sa rada bicykluje a učí hru na klavíri: vie lietať na metle a variť zázračné elixíry. Za pomoc sa im odmení - zavedie ich do sveta kúziel. Podaruje im zázračný gombík, pomocou ktorého môžu zaletieť napr. na ostrov v Južnom mori alebo na návštevu do minulosti. Pravda, aj čarovať treba vedieť. O tom sa deti presvedčia, keď všetci nasadnú na jednu metlu, alebo keď s posteľou parkujú na námestí a prichytí ich mestský policajt. A to ešte nie je všetko...