Nám patrí svet alebo krehkosť dospievania - Doltová, Francoise (SPN - Mladé letá, 2005)
Vo Francúzsku je meno Dolto uznávaný pojem, lebo jeho nositeľky – matka s dcérou – sú významné osobnosti vo svete medicíny a psychológie. A uznávajú ich najmä preto, že sa vedia vcítiť do problémov tých druhých a vhodne sa im prihovoriť. Táto kniha je o krehkom veku dospievania a o všetkých súvislostiach s ním: vzťahy s rodičmi, priateľstvo, láska, sex, drogy, AIDS , právne otázky. Do jednotlivých kapitol sú vložené priame výpovede – príbehy mladých ľudí. Z postoja autoriek cítiť, ako bytostne sa ich svet mladých dotýka a ako citlivo k nemu pristupujú.