Slovensko v praveku. 1. - Dvořák, Pavel (Vydavateľstvo Rak, 2004)
Reprezentačná kniha ilustrovaná chronologickou tabuľkou, mapou najvýznamnejších archeologických lokalít a viac ako pol tisíckou farebných a čiernobielych obrázkov. Kniha nie je prepisom rovnomenného televízneho seriálu, ale jeho literárnou paralelou napísanou na základe tridsaťročnej práce, tisícok článkov, dvadsiatich kníh, stovky televíznych filmov a rovnakého počtu rozhlasových relácií.