Slovensko v staroveku. 2. - Dvořák, Pavel (Vydavateľstvo Rak, 2004)
Kniha nadväzuje na prvý zväzok Stopy dávnej minulosti 1 (Slovensko v praveku). Aj táto kniha vychádza z rovnomenného televízneho cyklu, no popritom je literárnou paralelou prinajmenšom troch televíznych seriálov.