Lexikón islámu - Drozdíková, Jarmila (Kalligram, 2005)
Islám - toto náboženstvo, ktoré od Maroka po Indonéziu formuje život stámiliónov veriacich, je čoraz zreteľnejšie prítomné aj v Európe. V čase keď vďaka konvergentmým silám techniky a globalizácie máme k sebe čoraz bližšie, musíme využiť všetky prostriedky na zmiernenie napätia, ktoré pramení zo vzájomného neporozumenia. Lexikón islámu má byť jedným z nich.