Symbiotická planéta - Margulisová, Lynn americká biologička 5. marca 1938 - 22. novembra 2011 (Majstri vied, 2005)
Lynn Margulisová, jedna z najznámejších osobností súčasnej vedy, v tejto knihe ukazuje, že symbióza je zásadná pre zrod evolučnej novosti. Na širokom spektre organizmov vysvetľuje vznik najdôležitejších evolučných noviniek.