Rembrandt : 1606-1669 - Bockemühl, Michael (Slovart, s.r.o, 2003)
Rembrandtov maliarsky rukopis prešiel počas štyridsiatich štyroch rokov tvorivého obdobia mimoriadnymi zmenami. Bohatý register neporovnateľnej maliarskej virtuozity a obrazová forma, ktorej tajomstvo zostáva dodnes nevyriešené.