Rembrandt 1606-1669 - Bockemühl, Michael; Ježková, Klára (Praha Slovart, s.r.o., 2003)
Rembrandtov maliarsky rukopis prešiel počas štyridsiatich štyroch rokov tvorivého obdobia mimoriadnymi zmenami. Bohatý register neporovnateľnej maliarskej virtuozity a obrazová forma, ktorej tajomstvo zostáva dodnes nevyriešené.
Keywords: Rembrandt Harmenszoon van Rijn -- maliar a grafik, významný predstaviteľ európskeho baroka, jeden z najväčších svetových maliarov vôbec -- 15.7.1606 - 4.10.1669 -- Holandsko; Mistrři světového umění; anglická literatúra; výtvarné umenie; maliarstvo; maliari; barok -- má pôvod okolo roku 1600 v Ríme.V Európe prevládal v 17. a vo veľkej časti 18. storočia. Barok možno považovať za medzistupeň medzi renesanciou a moderným vekom; biografie; obrazové publikácie