Boh - krátka história - Bowker, John; Rácová Anna (Bratislava Ikar, 2004)
Hľadanie pravdy viedlo človeka k významným úspechom vo vede a technológii. Takisto viedlo k Bohu: táto kniha hovorí práve o príbehu hľadania Boha.
Vysvetľuje:
- ako sa hľadanie Boha začalo a vyvíjalo
- ako ľudský mozog a telo otvárajú cestu k Bohu
- ako je význam Boha vysvetlený v umení, dejinách, hudbe, architektúre
- ako veda a Boh patria k sebe pri hľadaní pravdy
- ako toto hľadanie viedlo k veľkým objavom
Objasňuje:
- prečo sa zlé skutky páchajú v mene Boha
- prečo sa smrť Boha tak často objavuje, ale Boh naďalej pretrváva
- prečo je modlitba dôležitou súčasťou ľudskej prirodzenosti
- prečo hľadanie Boha smeruje k jeho odhaleniu
V tejto jedinečnej publikácii autorov text dopĺňa množstvo fotografií, ilustrácií, máp, tabuliek a citátov z posvätných kníh, výber z poézie, filozofických traktátov a modlitby. V knihe je zhrnuté odveké pátranie človeka po nekonečnej pravde.
Keywords: anglická literatúra; náboženstvá; svetové náboženstvá; Boh -- existencia; osoby v náboženstve; svätci; populárno-náučné publikácie