Märchen der Brüder Grimm - Grimm, Jacob nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1785–1863; Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859 (Computer Press, a.s, 2011)
Kniha je určena pokročilým studentům němčiny, kteří si chtějí zábavným způsobem rozšířit své znalosti německého jazyka. Obsahuje výběr šesti oblíbených pohádek bratří Grimmů: Brémští muzikanti, Zlatá husa, Šípková Růženka, Paní Zima, Jeníček a Mařenka, Sněhurka. Může být užitečnou pomůckou pro zpestření výuky jak při samostudiu, tak v hodinách s lektorem.