Märchen der Brüder Grimm - Grimm, Jacob nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1785–1863; Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859; Sigmundová, Kateřina (Brno Computer Press, a.s., 2011)
Kniha je určena pokročilým studentům němčiny, kteří si chtějí zábavným způsobem rozšířit své znalosti německého jazyka. Obsahuje výběr šesti oblíbených pohádek bratří Grimmů: Brémští muzikanti, Zlatá husa, Šípková Růženka, Paní Zima, Jeníček a Mařenka, Sněhurka. Může být užitečnou pomůckou pro zpestření výuky jak při samostudiu, tak v hodinách s lektorem.

Obsahuje rozprávky v nemeckom jazyku, zrkadlový český preklad, komentáre gramatiky a lexikológie, otázky na porozumenie textu.

Súčasťou knihy je audio CD.
Keywords: CD; nemecká literatúra; texty v nemčine; rozprávky; literatúra pre deti; dvojjazyčné texty