Posolstvo svetla - Ring, Kenneth americký psychológ 13. decembra 1935; Valarinová, Evelyn Elsaesser; Kočiš, Štefan (Bratislava Ikar, 2006)
Vďaka knihe Raymonda Moodyho Život po živote sa väčšina ľudí na svete oboznámila s javom, ktorý sa označuje ako zážitok na prahu smrti. Nech už je múdrosť, ktorú ľudia na prahu smrti získajú, akákoľvek, jej skutočným testom je to, ako sa prejaví v ich každodennom živote. Kniha Kennetha Ringa Posolstvo svetla je najmä pre tých, ktorí tento zážitok nemali, no cítia, že by ich obohatilo, keby pochopili to, čo mnohí pokladajú za vrcholný duchovný zážitok našej doby. Zážitok na prahu smrti nie je len odhalením dych vyrážajúcej nádhery, ale aj niečím, čo môže od základov zmeniť a vylepšiť životy tých, ktorí ho okúsili.
Keywords: americká literatúra; posmrtný život; smrť; umieranie; populárno-náučné publikácie