Betsabe - Riversová, Francine americká autorka 1947 (Dobrá kniha, 2005)
Betsabe, ako ju v tejto novele vykresľuje spisovateľka Francine Riversová, bude pre mnohých z nás prekvapením. Spoznáme ju ako dievča, ktoré odmalička obdivovalo udatného Dávida prenasledovaného žiarlivým kráľom Šaulom. Spoznáme ju ako ženu, ktorá Dávida obetavo milovala a ktorá mu porodila jeho veľkého syna ľ kráľa Šalamúna. Ocitneme sa v historickom období počiatkov Izraelského kráľovstva. Staneme sa svedkami príbehu veľkej lásky, veľkého hriechu a veľkej kajúcnosti. Betsabe si je vedomá, že dejiny ju budú vnímať najmä ako ženu, ktorá sa dopustila veľkého hriechu. Pred smrťou však prosí Boha, aby ukázal ľuďom aj to, že On k nej bol nesmierne dobrý. Betsabe sa stala ďalšou výnimočnou ženou, ktorá sa zapísala a vstúpila do dejín - i do rodokmeňa Ježiša Krista. Jej príbeh je naozaj inšpirujúci a mocný. Jej príbeh oslovuje aj dnes.