Denné svetlo - Swift, Graham anglický autor 4. mája 1949; Navrátil, Igor (Bratislava Slovart s.r.o., 2003)
Román The Light of Day je kombináciou veľmi pôsobivej „love story“ a rozprávania vyznačujúceho sa vysokým napätím, ktorej výsledkom je jedinečné a krehké literárne dielo o tom, aké popudy a aké sily vrhajú človeka do extrémnych polôh lásky a nenávisti. Hlavnou postavou románu je George Webb, bývalý policajt, ktorého – podľa jeho vlastných slov – nespravodlivo prepustili pre údajnú korupciu. Má čosi vyše päťdesiat rokov a stal sa súkromným detektívom, ktorý si zarába najmä prípadmi súvisiacimi s „nefungujúcimi“ manželstvami. V Georgeovom živote nastane prudký a trvalý obrat, keď do jeho kancelárie vkročí Sarah Nashová...
Keywords: anglická literatúra; kriminálne romány; ľúbostné príbehy; psychologické romány