Dejiny európskeho stredoveku : Raný stredovek(od 5.storočia do polovice 11.storočia - Múcska, Vincent; Daniš, Miroslav; Ševčíková, Zuzana (Vydavateľstvo Michala Vaška, 2006)
Kniha je prvým zväzkom trojdielnej príručky (európskych) stredovekých dejín. Autori do publikácie zaradili všetky fakty, ktoré zásadne ovplyvnili formovanie politických, spoločenských a kultúrnych charakteristík raného stredoveku. Prihliadali aj na súvislosť historického vývoja s národnými dejinami, resp. dejinami stredovýchodnej Európy. Text dopĺňajú zoznamy panovníkov a pápežov z raného stredoveku.