Caravaggio 1571-1610 - Lambert, Gilles; Néret, Giles; Kňourková, Jitka (Bratislava Slovart s.r.o., 2005)
Caravaggio je najtajomnejším a podľa mnohých aj najrevolučnejším maliarom v dejinách umenia. Jeho majstrovstvo poburovalo spoločnosť rovnako ako jeho osobný život. Kvalitné reprodukcie a pútavý text knihy približuje život a dielo tohoto rozporuplného umelca.
Keywords: Caravaggio, Michelangelo Merisi da -- barokový maliar, jedna z najvýznamnejších osobností svetového maliarstva -- 29.9.1571-19.7.1610 -- Taliansko; Mistrři světového umění; francúzska literatúra; výtvarné umenie; maliarstvo; barok -- má pôvod okolo roku 1600 v Ríme.V Európe prevládal v 17. a vo veľkej časti 18. storočia. Barok možno považovať za medzistupeň medzi renesanciou a moderným vekom; obrazové publikácie; populárno-náučné publikácie