Koľko globalizácie unesie človek? - Safranski, Rüdiger (Kalligram, 2006)
Výber z esejí a antropologických úvah mimoriadne úspešného nemeckého filozofa. Autor akoby naznačoval, že globalizácia je vlastne rozšírením výdobytkov západnej civilizácie v planetárnom rozsahu a zákonite viac-menej na úkor lokálnych kultúr.