Srdcová kráľovná. 2/1 - Featherová, Jane anglicko-americká autorka 1945 (Slovenský spisovateľ, 2006)
Jack Fortescu, vojvoda St. Jules, má povesť bezohľadného človeka a nemilosrdného hazardného hráča. Tentoraz však nie je v stávke len nehnuteľný majetok, ale aj krásna sestra Fredericka Laceyho. Po prehre Laceyho, ktorý spácha samovraždu, sa však ukáže, že kosa natrafila na kameň. Jack konečne stretol rovnocenného súpera. Bystrá, nekonvenčná a nezávislá Arabella, ktorú brat potupne prehral v kartách, má na výber: buď si zbalí svojich päť slivák, alebo sa vydá za nevyspytateľného chlapa, ktorý sa zmocnil jej majetkov. Vo vzduchu však stále visí otázka, ktorá nedá spávať londýnskej smotánke. Prečo bohatý búrlivák pchá dobrovoľne hlavu do chomúta - prečo vôbec stojí o taký neromantický manželský zväzok? Táto záhada netrápi o nič menej ani krásnu Arabellu, rozhodnutú prísť jej na kĺb a navyše sa pobaviť na účet svojho tajomného manžela... Veď ak to zahrá správne, víťazstvo môže pre zmenu patriť jej.